Mladina

Želiš postati gasilec? Te zanima, kaj počnejo gasilci, ko hitijo mimo tebe z modrimi lučkami in sirenami?

V Prostovoljnem gasilskem društvu Ježica se mladina dobiva vsak ponedeljek ob 17. uri. Če že obiskuješ prvi razred osnovne šole, potem se nam pridruži in spoznal-a boš, kako poteka delo gasilcev.

Vključevanje mladih je ena od osnovnih nalog vsakega prostovoljnega gasilskega društva, ker se zavedamo, da društvo brez mladine nima prihodnosti. Zato v PGD Ježica skrbimo tudi za mladinske vrste gasilcev. Vanje se lahko vključijo vsi otroci, ki imajo željo po spoznavanju gasilskega življenja, dela, orodij, osnov prve pomoči, orientacije in drugih veščin. Vsako leto se udeležimo kviza, orientacije in gasilskega tekmovanja. Nikoli pa ne pozabimo tudi na zabavo, zato se udeležujemo tudi smučanja, izletov ter ob koncu šole tedenskega tabora v Bohinj.

Veliko skrb namenjamo tudi prijateljskemu druženju, tovarištvu in solidarnosti, kar je v današnjem svetu preobremenjenosti zelo dobrodošlo. Poskrbimo, da otroci vsaj malo pozabijo na elektronske naprave, ki jih dandanes obdajajo. V poletnih časih se izvajajo aktivnosti zunaj (na igrišču), pozimi pa spoznavamo opremo v društvu in se učimo osnov.

Če se nam želiš pridružiti, nas obišči v ponedeljek ob 17. uri oziroma pokliči mentorja mladine Matica Bukovca na telefonsko številko: 051/205-860 (mail: maticb90@gmail.com).